Nederland begint het te begrijpen!

 Tot onze grote vreugde kunnen wij u mededelen dat het langzamerhand bij iedereen begint door te dringen: Heeft u

Rijangst? Eerst naar VerkeersCounselor
Rijangst? Eerst naar VerkeersCounselor

last rijangst dan begint de behandeling bij een therapeut die zich hierin gespecialiseerd heeft.

De ervaring leert dat mensen met rijangst thuishoren bij een therapeut. Er is namelijk sprake van een onderliggende angststoornis. Meestal heeft men last van de welbekende angst-voor-de-angst. Of wel: angst om een paniekaanval te krijgen. Men gaat tot het uiterste om een paniekaanval te voorkomen en in 99% van de gevallen is er sprake van vermijdingsgedrag. Wat vaak wordt vermeden zijn; – snelwegen – onbekende wegen – tunnels – bruggen en viaducten – 80 km wegen buiten de bebouwde kom – etc.

Er zijn veel vormen van rijangst. Eigenlijk kunnen alle angststoornissen leiden tot rijangst.

Om een persoonlijke angstprofiel vast te kunnen stellen is een goede  intake noodzakelijk. Op basis daarvan wordt een behandelplan op maat ontwikkeld. In het behandelplan dient rekening gehouden te worden met uw persoonlijke situatie en mogelijkheden.

Wij durven te zeggen dat het afnemen van een goede intake en een rapportage/behandelplan schrijven een vak apart is. In de loop van de jaren is gebleken dat wij zeer nauwkeurig kunnen inschatten hoeveel behandelingen iemand nodig heeft en welke behandelmethodiek het best passend is bij de persoon én bij de rijangst(stoornis). Om deze reden verdient het de voorkeur om de intake af te nemen bij Stichting Rijangst. U heeft dan een goede indicatie van hetgeen u te wachten staat. Stichting Rijangst zal u daarna kosteloos en belangeloos doorverwijzen naar een erkend therapeut.

De zomer komt er weer aan. Hoe fijn zou het zijn om angstvrij op reis te kunnen gaan?